Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΜΙΔΕΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΜΙΔΕΑΣ








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ιεροσ ναοσ αγιασ τριαδοσ αργολιδοσ

Την 19 Μαρτίου 2017 Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως θα χοροσταστήσει και θα ιερουργήσει στον Ναό μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ.


ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο Βυζαντινός Χορός «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους» στη Γη της Ιωνίας, στη Σμύρνη.


Ένα ταξίδι-σταθμός στη διαδρομή του Βυζαντινού μας Χορού «Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ως την Καθαρά Τρίτη 28 του ίδιου μήνα, με αφορμή τη στελέχωση του ιερού αναλογίου της αγίας Φωτεινής στην πρωτεύουσα της Ιωνίας, την αγιοτόκο Σμύρνη, κατά την πανήγυρή της στις 26 Φεβρουαρίου.
Πολλά θα μπορούσαν να γραφούν για το οδοιπορικό-προσκύνημα που πραγματοποιήσαμε, όμως επειδή οι εντυπώσεις μας, δεν είναι εντυπώσεις ενός τουριστικού γκρουπ, θα ήταν μάλλον καλό να επικεντρωθούμε στα μηνύματα που απορρέουν από την αποστολή μας εκεί. 
Όπως εξάλλου είναι γνωστό στους περισσότερους, μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το Σεπτέμβριο του 1922, ο ιερός ναός της αγίας Φωτεινής, η οποία μαζί με τους αγίους Βουκόλο και Πολύκαρπο ήταν οι 3 Πολιούχοι άγιοι της Σμύρνης, αποτελούσε τον πιο περίλαμπρο ναό της πόλης και το περικαλλές καμπαναριό της ήταν το ψηλότερο κτίσμα, ύψους 33 μέτρων! Σήμερα αντίγραφο του καμπαναριού εκείνου υπάρχει στην αγία Φωτεινή στη Νέα Σμύρνη. Αμέσως μετά τον ξεριζωμό του μικρασιατικού ελληνισμού και την ανταλλαγή των πληθυσμών, βάσει του θρησκεύματος σύμφωνα με τη συνθήκη της Λοζάνης του 1923, ο ναός εκείνος καταστράφηκε ολοσχερώς αφού τον ανατίναξαν με δυναμίτιδα. Εκείνο όμως που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο Πολιτισμός ενός τόπου, τα ήθη και τα έθιμά του, είναι οι ίδιοι του οι άνθρωποι, η κουλτούρα και η ψυχοσύνθεσή τους, στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα στο DNA και καλλιεργούνται από την παιδική ηλικία ακόμη. Αυτό που με άλλα λόγια λέμε «ταυτότητα» ενός λαού, ενός Γένους… 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου