Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

6ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
ΤΑΜΑ ΖΩΗΣ




Η Ενορία της Αγίας Τριάδος- Μιδέας με τον εφημέριο π.Γεώργιο Μητροσύλη και μία ομάδα ενοριτών πραγματοποίησε 26/9 έως 1/10/2012 προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν της Αναστάσεως επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ( 27 Σεπτεμβρίου 2012)  στην οποία λειτούργησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ ΘΕΟΦΙΛΟΣ. Συλλειτούργησαν 12 Αρχιερείς από την Εκκλησία της Ελλάδος, της  Κρήτης, της Κύπρου, της Ρωσίας, και της Ρουμανίας καθώς επίσης 40 ιερείς και διάκονοι. 
Επίσης πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, στον Φρικτό Γολγοθά και στην Αποκαθήλωση. Επίσκεψη στο πραιτόριο την οδό του μαρτυρίου, τον οίκο Ιωακείμ και Άννης (όπου εγενήθηκε η Παναγία μας). 
Βρεθήκαμε στον Ναό και το Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Μεγάλη Βασιλική του  Ιουστινιανού,την Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Την Μονή του Τιμίου Σταυρού, την ορεινή γενέτειρα του Προδρόμου και το Καταμόνας όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών.
Βρεθήκαμε στην περιοχή της Γαλλιλαίας όπου επισκεφτήκαμε την Ι.Μ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, την Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, την Κανά στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος σε οίνον, τα ερείπια της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα θαύματα του Κυρίου, την πόλη και τη Θάλασσα της Τιβεριάδος όπου γευματίσαμε από το ψάρι της θάλασσας από το οποίο έφαγε και ο Κύριός μας.
Επισκεφτήκαμε την περιοχή της Ιεριχούς όπου βρίσκεται το Σαραντάρειο Όρος όπου εκεί ο Ιησούς Χριστός ενήστευσε 40 ημέρες και 40 νύχτες, την Μονή του Προφήτου Ελισσαίου όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος και την Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Βρεθήκαμε εις τον Ιορδάνη Ποταμό όπου τελέσαμε αγιασμό στο σημείο όπου κάθε χρόνο ο Πατριάρχης τελεί τον αγιασμό την ημέρα των Θεοφανείων. Το σημείο αυτό βρίσκεται στα Σύνορα Ισραήλ και Ιορδανίας.
Βρεθήκαμε στην Βηθανία στην  Ιερά Μονή Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας, στην Γεσθημανή όπου προσκυνήσαμε τον Τάφο της Παναγίας μας και στο Όρος των Ελαιών τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου μας.
Ολοκληρώσαμε το προσκύνημά μας με επίσκεψη στον τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδα.
Δοξάζουμε τον όνομα της Παναγίας Τριάδος  που μας αξίωσε να πραγματοποιήσουμε αυτό το ευλογημένο προσκύνημα  και ευχαριστούμε το Τουριστικό Γραφείο Zafiris Travel στο Άργος για την οργάνωση του προσκυνήματος και θερμές ευχαριστίες προς τον Πανασιωλογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Κλαύδιο για την κατά πάντα περιεκτική και θεολογική ξενάγησή του.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου