Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

39ος πανελλήνιος διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού και παραδοσιακής μουσικής




Στα πανέμορφα Λαγκάδια του Δήμου Γορτυνίας, έλαβε χώρα το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, ο 39ος πανελλήνιος διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού και παραδοσιακής μουσικής, ο οποίος πραγματοποιείται αδιάκοπα από το 1973, στα πλαίσια των εορτασμών για την Αγία Παρασκευή.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν για πρώτη φορά φέτος οι νεαροί συμπολίτες μας Μάριος Καραχάλιος (κανονάκι) και Αναστάσιος Λίτσας (φωνή) με το παραδοσιακό ακριτικό τραγούδι από την περιοχή της Προποντίδας «Μοναχογιός ο Κωνσταντής», κατακτώντας τελικά το 3ο βραβείο στην κατηγορία των μουσικών οργάνων, μια τιμητική διάκριση για τα δύο παιδιά, τις οικογένειές τους, αλλά και όλους εμάς που τα περιστοιχίζουμε. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι της τριμελούς κριτικής επιτροπής προέδρευε ο κ. Ιωάννης Πλεμμένος, ερευνητής και μουσικολόγος της Ακαδημίας Αθηνών και συνεργάτης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Πρόκειται για δύο νεαρούς μαθητές – 17 και 15 ετών αντίστοιχα – που έχουν ήδη στο ενεργητικό τους 5 χρόνια σπουδής στη βυζαντινή μουσική, είναι μέλη της βυζαντινής χορωδίας του Αγίου Πέτρου και έχουν κατά καιρούς διακονήσει στα ιερά αναλόγια των ναών της περιοχής μας, ως ιεροψάλτες. Και οι δύο παρακολούθησαν μαθήματα για κανονάκι κοντά στον κανονίστα, τον Θανάση τον Κουλεντιανό, ενώ ο Αναστάσης είναι μαθητής της Α’ Λυκείου του Μουσικού σχολείου Αργολίδας και παίζει εκτός από κανονάκι, ταμπουρά.
Ως δάσκαλος των δύο παιδιών, αισθάνομαι την ανάγκη να τα συγχαρώ και δημοσίως, να τους ευχηθώ καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες στη ζωή τους και εύχομαι από καρδιάς να υπάρξουν κι άλλα παιδιά που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο! Συγχαρητήρια!




Ιωάννης Π. Χαβιαρλής
Λαμπαδάριος Καθ. Ι. Ν. Αγίου Πέτρου
Δάσκαλος βυζαντινής μουσικής
Ελληνικού Ωδείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου